Soezen met banketbakkerscrème en slagroom
Gewoon soezenbeslag
Nodig :
- 1 liter water
- 450gr boter
- 550gr bloem
- 20 eieren
Bereiding :
Het water en de boter op het vuur zetten en tot tegen het kookpunt Laten opwarmen.
Er de bloem ondermengen en van het vuur nemen.
Er, flink roerend, de eieren één voor één bijvoegen.
Dit beslag in de gewenste vorm op bakpapier spuiten met spuitzak en effen spuitvormpje.
De soezen of eclairs afbakken op een temperatuur van ca. 210 graden en met geopende ovensleutel of deur, ten einde damp te voorkomen.
Banketbakkerscreme
Nodig :
- 2liter melk
- 600gr suiker
- 160gr maizena
- 4 zakjes vanillesuiker
- 20 eierdooiers
Bereiding :
Dooiers,suiker en maizena samen mengen.
Melk laten koken en al de rest onderkloppen tijdens het koken. De creme laten afkoelen.
Alle soezen of eclairs vullen met de afgekoelde banketbakkerscreme.
Enkele soezen afwerken met fondant en chocolade.
Enkele soezen afwerken met slagroom en wat fruit.