Bouillabaisse
Nodig :
- 1kg visfilets
- 4 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 stukken prei
- 1 liter gepelde tomaten
- 4 lep. olijfolie
- 2 liter visbouillon
- 1 takje tijm, 1 takje oregano
- 1 takje bonenkruid, 1 laurierblaadje
- snuifje saffraan
- peper en zout.
Bereiding :
Verhit de olijfolie en stoof er de fijngesneden groenten in.
Leg er de kruiden op en voeg de tomaten en de visbouillon toe.
Breng aan de kook en voeg na 5 min. de vaste vis toe.
Laat opnieuw 5 min.koken en voeg dan de andere vis toe en breng op smaak met de saffraan.
Breng de soep tot aan het kookpunt, en laat 5 min. rusten.
Serveer met geroosterd stokbrood en rouille.
Rouille:
Week het broodkruim van 2 sneden brood in een beetje groente- of visbouillon.
Pureer 1 Spaans pepertje en 3 teentjes knoflook en voeg bij het broodkruim samen met een weinig olijfolie.
Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe, en leng indien nodig wat aan met bouillon of olijfolie.